Feladványok

8 királynő

Helyezz el 8 királynőt egy 8x8-as sakktáblán úgy, hogy a sakk szabályai szerint ne üssék egymást. Ehhez az kell, hogy ne legyen két bábu azonos sorban, oszlopban vagy átlóban. A feladványra több megoldás is létezik. Ha segítségre van szükséged a megoldáshoz, akkor kattints ide.
Feladvány megtekintése

Átkelés 1

Talán a legismertebb ilyen feladvány. Egyik partról a másikra át kell szállítanunk egy adag káposztát, egy kecskét és egy farkast. A csónakban egyszerre csak egy valami fér el. Úgy kell elvégeznünk a fufarozást, hogy végül mindenki a túlparton legyen. Ha egyedül hagyjuk a kecskét, akkor az megeszi a káposztát, a farkas pedig a kecskét.
Feladvány megtekintése

Átkelés 2

Át kell juttatnunk mindenkit a túlpartra. A csónakban az evezősön kívűl csak egyvalaki fér el. Amennyiben valamelyik oldalon több kannibál van, mint misszionárius, úgy a kannibálok megeszik őket.
Feladvány megtekintése

Átkelés 3

A fatörzsön csak ketten haladhatnak át egyszerre. Sorrendben: 1, 3, 6, 8, 12 perc kell: a fiúnak, az apának, az anyának, a dagadtnak és a nagyapának az átkeléshez. Amennyiben ketten mennek egyszerre, úgy mindig a leglassabb határozza meg a tempót. Feltétlen kell világítás a fatörzsön haladóknak, tehát a lámpást mindig vissza kell hoznia valakinek. A lámpával csupán 30 percig lehet világítani.
Feladvány megtekintése

Blocs-B

Juttasd a hasábot a pályán található sárga mezőre, anélkül hogy leejtenéd. A piros színű mezőknél csakis oldalra fektetve tudsz rajta mozogni. A billentyűzeten lévő nyilak segítségével tudod a téglalapot mozgatni.
Feladvány megtekintése

IQ tesztek

Három különböző IQ tesztet próbálhatsz ki:
1. teszt   2. teszt   3. teszt

Hanoi torony

Van három torony és meghatározott számú és különböző nagyságű elem. A harmadik toronyra át kell helyezni az elsőn lévő korongokat ugyanolyan felállásban. Az elemek szabadon pakolhatók mindhárom toronyra azzal a feltétellel, hogy kisebb korong csak nagyobbra tehető.
Feladvány megtekintése

Huszáros cikkcakk

Célunk, hogy érintve a 4x4 tábla összes mezőjét visszaérjünk a kiinduló mezőre. A bábuval csak úgy léphetünk, mint a huszárral a sakkban és minden mezőre csak egyszer mehetünk.
Feladvány megtekintése

Labirintus

Találd meg a kiútat a labirintusból minél kevesebb idő alatt. A bal felső sarokból kell indúlni. A billentyűzeten lévő nyilakkal tudsz haladni az útvesztőben.
Feladvány megtekintése

Rollcubes

8 db kocka van egy 3x3-as négyzetben, amit felülnézetben látunk egy kiinduló állásban úgy, hogy minden kocka teteje azonos színű. A feladat: azt a legkevesebb lépésszámú "bukfenceztetési" sorrendet megtalálni, amivel az összes kocka úgy fordul meg, hogy a másik színét mutatja fenn.
Feladvány megtekintése

RotaBall

Úgy kell forgatni a szerkezetet, hogy középre a sárgák, jobbra a zöldek és balra a pirosak kerüljenek.
Feladvány megtekintése

Sorrend

Határozd meg a jelölt mezők bejárásának sorrendjét úgy, hogy egy mezőre csak egyszer léphetsz! Sorban, oszlopban és átlósan: a nem jelölt mezőkön át közlekedhetsz.
Feladvány megtekintése

Tangram

Rakd össze a megadott elemekből a bal oldalon lévő formákat.
Feladvány megtekintése

Szabó Gergő webfejlesztő
X
Regisztrálj most és mégtöbb e-könyv lehet a tiéd!         REGISZTRÁLOK
0