MERJ GONDOLKODNI!
Kezdőlap » Logikai játékok

Logikai játékok


Agymester (Mastermind)

Játékszabály:   A játék lényege, hogy a gép által elrejtett 4 golyó színét és ezek sorrendjét kitaláljuk. Minden egyes tippünk után a gép fekete és/vagy fehér "tüskékkel" válaszol. A fehér tüske jelentése: egy golyó színét eltaláltuk (de a helyét nem), a fekete tüske jelentése: egy golyó színét és helyét is eltaláltuk. Azt, hogy melyik golyóra vonatkoznak az egyes tüskék azt nem árulja el a gép, ezt nekünk kell kitalálnunk az egyes tippekre adott válaszokból.
Játék indítása:   1. VÁLTOZAT vagy 2. VÁLTOZAT

Aknakereső

Játékszabály:   Az aknamező négyzeteire kattintva megtekintheted, hogy hány akna van a mező szomszédságában. A játék addig tart, amíg az összes szabad területet felderíted vagy aknára nem lépsz. Piros zászlóval megjelölheted azokat a mezőket, amik alatt akna van.
Játék indítása:   1. VÁLTOZAT vagy 2. VÁLTOZAT

Amőba

Játékszabály: A játékot két játékos játsza négyzetrácsos hálón. A játékosok felváltva rajzolnak egy-egy jelet a háló mezőire. A játék célja, hogy a játékos a saját jeléből ötöt helyezzen egymás mellé bármilyen irányban (vízszintesen, függőlegesen vagy átlósan) illetve, hogy ebben megakadályozza az ellenfelét. Az a játékos nyer, akinek hamarabb sikerül öt jelet egymás mellé tennie. A játék döntetlen, ha a tábla megtelik és egyik játékosnak sincs ötös sora.
Játék indítása:   1. VÁLTOZAT vagy 2. VÁLTOZAT

Color Burst

Játék indítása:   MEHET!

Dáma (hagyományos)

Játékszabály:   Megtekintem
Játék indítása:   1. VÁLTOZAT vagy 2. VÁLTOZAT

Dáma (kínai)

Játékszabály:   Minden bábút el kell tűntetnünk a játéktérről úgy, hogy átugorjuk egymást egy lépésben függőlegesen vagy vízszintesen.
Játék indítása:   1. VÁLTOZAT vagy 2. VÁLTOZAT vagy 3. VÁLTOZAT

Dominó

Játékszabály:   Minden játékos kiválaszt találomra hét dominót, ha esetleg maradnak darabok, azok alkotják a talont. Az első játékos kitesz egy dominót az asztalra pontokkal felfelé, azután a többi játékos egymásután letehet a sor bármelyik végére egy-egy újabb dominót, feltéve, hogy az érintkező lapok szomszédos oldalán azonos számú pont található. Ha a játékos nem tud a sorhoz csatolni egy újabb elemet a birtokában lévő dominókból, akkor a talonból kell választania egy új darabot magának. Az a játékos nyer, aki elsőként tudja lerakni az összes dominóját. Ellenfelei megmaradó pontjainak összegével (a maradék lapocskák összesített pontjaival) azonos számú pontot kap.
Játék indítása:   MEHET!

Hexxagon

Játékszabály:   Cél a tábla nagyobb részét elfoglalni. Lépni kétféleképpen lehet. Bármely figura léphet egy mezőt, ez esetben a figura "osztódik", vagyis az új helyen is megjelenik és a régin is ott marad. Vagy pedig ugorhat bármely mezőre, amely két mezőnyi távolságban van a kiindulási mezőjétől, de ez esetben a kiinduló mezőről eltűnik a figura. Az ugrást nem akadályozhatja semmilyen közbül álló figura. Mindkét fajta lépést követően azok az ellenséges bábuk, amik a lépés célmezőjével szomszédos mezőkön állnak, átváltoznak a lépő játékos bábuivá. Aki nem tud lépni, passzol.
Játék indítása:   MEHET!

OX (Tic Tac Toe)

Játékszabály:   Lényegében egy 3x3-as amőbáról van szó fix méretű pályán. Az nyer akinek előbb gyűlik ki 3 jele vízszintesen, függőlegesen, vagy átlósan.
Játék indítása:   Feladvány megtekintése

Planarity

Játékszabály:   A megadott sokszöget kell úgy alakítanunk, hogy az oldalai ne metszék egymást. Ezt az egérrel tudjuk megtenni azáltal, hogy a csúcsait arrébb helyezzük.
Játék indítása:   MEHET!

Reversi (Othello)

Játékszabály:   A játékosok felváltva tesznek le újabb korongokat. A cél az, hogy a játék végére minél több korongunk legyen a táblán. Minden lépésben ütni kell. Ha egy állásban nincs olyan lépés, amellyel ollóba foghatnánk legalább egy ellenséges korongot, akkor újra az ellenfél lép.
Játék indítása:   MEHET!

Rubik-kocka

Játékszabály:   Megtekintem     |     Játék indítása:   MEHET!

Sakk

Játékszabály:   Megtekintem
Játék indítása:   1. VÁLTOZAT vagy 2. VÁLTOZAT vagy 3. VÁLTOZAT

Sudoku

Játékszabály: A 9x9-es tábla összes sorába és oszlopába írd be a számokat 1-9-ig úgy, hogy minden szám csak egyszer szerepelhet soronként vagy oszloponként. A nagy négyzetrács további 3x3-as négyzeteiben is csak egyszer szerepelhet egy szám.
Játék indítása:   1. VÁLTOZAT vagy 2. VÁLTOZAT vagy 3. VÁLTOZAT
                        4. VÁLTOZAT vagy 5. VÁLTOZAT vagy 6. VÁLTOZAT

Torpedó

Játékszabály:   A játékban a két játékos egy-egy hadiflotta parancsnoka, céljuk az ellenfél flottájának elsüllyesztése. Az első teendő a flotta elhelyezése a 10x10-es táblán. A hajók felrakása sorrendben történik, a legnagyobb hajóval kezdve. A játék során az ellenfél területére adhatnak le felváltva lövéseket a játékosok. Ha a lövés talált, akkor pirossal jelöli a mezőt. Ez azt jelzi, hogy egy ellenséges hajó egy darabja az adott mezőn van. Ilyenkor érdemes a szomszédos mezőket is végiglőni, hogy a fennmaradó darabokat is eltaláljuk. A játék nyertese az, aki előbb lövi ki az ellenfél összes hajóját.
Játék indítása:   MEHET!Hozzászólások


Csak a regisztrált és bejelentkezett tagok szólhatnak hozzá!


#18 toto
2013. október 15. 22:56


Halihó! A Planarity nem működik nekem. A pontok "lelógnak" a képernyőről. Nagyon jó játék, de 3 pályát tudok csak megcsinálni! Mit tegyek?


#17 Yak elvtárs
2012. december 2. 11:50


Én is egy hete találtam rá a tttweb.hu-ra és nagyon megtetszett. néhány bölcsességet elsajátítottam, a játékokat megtanultam, a humorokat kinevettem(Woody Allen), a feladványokat megcsináltam, szóval *summa summarum* jól éreztem magam. Mindennap eljövök ide, és tanulok valamit._Nekem az agymester nem tölt be, nektek?
0013199902220711


#16 Yak elvtárs
2012. december 1. 13:58


Nekem se töltött be az aknakereső, mondjuk épp les**-rom, de akkor is betölthetne. Egyébként nekem a Torpedó tetszik.


#15 Barbika0312
2012. február 10. 16:58


Nektek mi a kedvencetek?Nekem az egyik kedvencem a dám és ebböl is mind a kettö!


#14 juditeva
2009. június 9. 10:29


Az Aknakereső egyik változata sem töltött be nekem sem.


#13 agape
2009. június 4. 11:37


Nagyon jó az oldal! Csudára élvezem a játékokat! mastermind-nál nekem is hibát jelez, mikor megoldottam a pályát és a "Kattints ide"-re kattintok, de egy oldalfrissítéssel lehet új játékot kezdeni.Nektek betölt az aknakereső?


#12 371029
2009. május 2. 17:34


Mastermind játék l. változata hibásan jelez vissza, amennyiben a végeredményt helyesen
jelezte. Avagy a végeredmény nem volt helyes, tehát mindenképpen pontatlan
a visszajelzés. 371029


#11 Antóniusz
2009. március 2. 15:56


Pár napja találtam rá a tttweb.hu-ra.És láss csodát, a kedvencemmé vált.Itt találtan rá a kínai dámára. Amit nagyonszeretek játszani.Üdv. Lévay István.


#10 mézike13
2008. november 18. 19:35


Örülök a rég elfelejtett játékoknak! Nosztalgia és agytornáztató kikapcsolódás! nem mindig a legújabb a legjobb!


#9 Clarita
2008. szeptember 22. 10:11


 Szerintem nagyon jók  a játékok.Én ki próbáltam valamennyit
 < előző      1   2     következő >

BejelentkezésRegisztrálj most!

Ha elfelejtetted valamelyik belépési adatodat, akkor kattints ide!

SzavazásMi a véleményed?

Mennyire tetszik a TTT 2010-es arculata?

Nekünk számít a véleményed!
Szerinted milyen a TTT jelenlegi arculata? Mond el!
Irány az STH fórum »

Tudtad, hogy?érdekességek

Az ausztrál Parkes Obszervatórium munkatársai egyszer idegen életre utaló rádióhullámokat vettek a világűrből. Sajnos később kiderült, hogy a jelek egy, az épületben található mikrohullámú sütőtől származtak.

BölcsességGondolkodj el rajtuk!

A legnagyobb és egyben legkisebb uralom, az önuralom.
(Leonardo da Vinci)

HumorNevess sokat!

Mondtam az orvosnak, hogy engem mindenki utál. Azt mondta, ne legyek nevetséges, még nem is találkoztam mindenkivel.
(Woody Allen)

Díjak, elismerésekamire büszkék vagyunk

1. helyezés
Év honlapja 2007 díj: 1. helyezés

Kampányokcsatlakozz Te is!

Az okos ember NEM szemetel!

Nyerj a szelektív hulladékgyűjtéssel

TTT iwiw klub

iWiW logó Jelöld meg a honlap klubját
az iwiw-en!


 
 
(CC) 2004-2014 Titkos Tudás Tárháza — Szabó Gergő — Néhány jog fenntartva!