MERJ GONDOLKODNI!
Kezdőlap » Logikai játékok

Logikai játékok


Agymester (Mastermind)

Játékszabály:   A játék lényege, hogy a gép által elrejtett 4 golyó színét és ezek sorrendjét kitaláljuk. Minden egyes tippünk után a gép fekete és/vagy fehér "tüskékkel" válaszol. A fehér tüske jelentése: egy golyó színét eltaláltuk (de a helyét nem), a fekete tüske jelentése: egy golyó színét és helyét is eltaláltuk. Azt, hogy melyik golyóra vonatkoznak az egyes tüskék azt nem árulja el a gép, ezt nekünk kell kitalálnunk az egyes tippekre adott válaszokból.
Játék indítása:   1. VÁLTOZAT vagy 2. VÁLTOZAT

Aknakereső

Játékszabály:   Az aknamező négyzeteire kattintva megtekintheted, hogy hány akna van a mező szomszédságában. A játék addig tart, amíg az összes szabad területet felderíted vagy aknára nem lépsz. Piros zászlóval megjelölheted azokat a mezőket, amik alatt akna van.
Játék indítása:   1. VÁLTOZAT vagy 2. VÁLTOZAT

Amőba

Játékszabály: A játékot két játékos játsza négyzetrácsos hálón. A játékosok felváltva rajzolnak egy-egy jelet a háló mezőire. A játék célja, hogy a játékos a saját jeléből ötöt helyezzen egymás mellé bármilyen irányban (vízszintesen, függőlegesen vagy átlósan) illetve, hogy ebben megakadályozza az ellenfelét. Az a játékos nyer, akinek hamarabb sikerül öt jelet egymás mellé tennie. A játék döntetlen, ha a tábla megtelik és egyik játékosnak sincs ötös sora.
Játék indítása:   1. VÁLTOZAT vagy 2. VÁLTOZAT

Color Burst

Játék indítása:   MEHET!

Dáma (hagyományos)

Játékszabály:   Megtekintem
Játék indítása:   1. VÁLTOZAT vagy 2. VÁLTOZAT

Dáma (kínai)

Játékszabály:   Minden bábút el kell tűntetnünk a játéktérről úgy, hogy átugorjuk egymást egy lépésben függőlegesen vagy vízszintesen.
Játék indítása:   1. VÁLTOZAT vagy 2. VÁLTOZAT vagy 3. VÁLTOZAT

Dominó

Játékszabály:   Minden játékos kiválaszt találomra hét dominót, ha esetleg maradnak darabok, azok alkotják a talont. Az első játékos kitesz egy dominót az asztalra pontokkal felfelé, azután a többi játékos egymásután letehet a sor bármelyik végére egy-egy újabb dominót, feltéve, hogy az érintkező lapok szomszédos oldalán azonos számú pont található. Ha a játékos nem tud a sorhoz csatolni egy újabb elemet a birtokában lévő dominókból, akkor a talonból kell választania egy új darabot magának. Az a játékos nyer, aki elsőként tudja lerakni az összes dominóját. Ellenfelei megmaradó pontjainak összegével (a maradék lapocskák összesített pontjaival) azonos számú pontot kap.
Játék indítása:   MEHET!

Hexxagon

Játékszabály:   Cél a tábla nagyobb részét elfoglalni. Lépni kétféleképpen lehet. Bármely figura léphet egy mezőt, ez esetben a figura "osztódik", vagyis az új helyen is megjelenik és a régin is ott marad. Vagy pedig ugorhat bármely mezőre, amely két mezőnyi távolságban van a kiindulási mezőjétől, de ez esetben a kiinduló mezőről eltűnik a figura. Az ugrást nem akadályozhatja semmilyen közbül álló figura. Mindkét fajta lépést követően azok az ellenséges bábuk, amik a lépés célmezőjével szomszédos mezőkön állnak, átváltoznak a lépő játékos bábuivá. Aki nem tud lépni, passzol.
Játék indítása:   MEHET!

OX (Tic Tac Toe)

Játékszabály:   Lényegében egy 3x3-as amőbáról van szó fix méretű pályán. Az nyer akinek előbb gyűlik ki 3 jele vízszintesen, függőlegesen, vagy átlósan.
Játék indítása:   Feladvány megtekintése

Planarity

Játékszabály:   A megadott sokszöget kell úgy alakítanunk, hogy az oldalai ne metszék egymást. Ezt az egérrel tudjuk megtenni azáltal, hogy a csúcsait arrébb helyezzük.
Játék indítása:   MEHET!

Reversi (Othello)

Játékszabály:   A játékosok felváltva tesznek le újabb korongokat. A cél az, hogy a játék végére minél több korongunk legyen a táblán. Minden lépésben ütni kell. Ha egy állásban nincs olyan lépés, amellyel ollóba foghatnánk legalább egy ellenséges korongot, akkor újra az ellenfél lép.
Játék indítása:   MEHET!

Rubik-kocka

Játékszabály:   Megtekintem     |     Játék indítása:   MEHET!

Sakk

Játékszabály:   Megtekintem
Játék indítása:   1. VÁLTOZAT vagy 2. VÁLTOZAT vagy 3. VÁLTOZAT

Sudoku

Játékszabály: A 9x9-es tábla összes sorába és oszlopába írd be a számokat 1-9-ig úgy, hogy minden szám csak egyszer szerepelhet soronként vagy oszloponként. A nagy négyzetrács további 3x3-as négyzeteiben is csak egyszer szerepelhet egy szám.
Játék indítása:   1. VÁLTOZAT vagy 2. VÁLTOZAT vagy 3. VÁLTOZAT
                        4. VÁLTOZAT vagy 5. VÁLTOZAT vagy 6. VÁLTOZAT

Torpedó

Játékszabály:   A játékban a két játékos egy-egy hadiflotta parancsnoka, céljuk az ellenfél flottájának elsüllyesztése. Az első teendő a flotta elhelyezése a 10x10-es táblán. A hajók felrakása sorrendben történik, a legnagyobb hajóval kezdve. A játék során az ellenfél területére adhatnak le felváltva lövéseket a játékosok. Ha a lövés talált, akkor pirossal jelöli a mezőt. Ez azt jelzi, hogy egy ellenséges hajó egy darabja az adott mezőn van. Ilyenkor érdemes a szomszédos mezőket is végiglőni, hogy a fennmaradó darabokat is eltaláljuk. A játék nyertese az, aki előbb lövi ki az ellenfél összes hajóját.
Játék indítása:   MEHET!Hozzászólások


Csak a regisztrált és bejelentkezett tagok szólhatnak hozzá!


#8 schama
2008. szeptember 20. 16:46


Nagyon nagy ötlet volt, hogy raktál fel játékokat is. Nem baj, ha régiek, mert a régiek mindig jobbak, mint az újabbak. -- szerintem


#7 csidar
2008. július 26. 21:33


Nagyon tetszenek a játékok Jó kikapcsolódás a sok tudomány megismerése közben !Köszi


#6 NMiklos
2008. július 24. 17:26


az Agymester 1. változat jó volt, de a 2. változathoz nincs szabályismertetés.


#5 Szabó Gergő
2008. május 25. 00:24


A Gyakorlás rovatban találhatók kvíz jellegű játékok.


#4 szengge
2008. május 24. 18:51


Nekem tetszik, csak hiányolom a kvíz témájú játékokat.


#3 Szabó Gergő
2008. május 21. 20:03


Folyamatosan rakok ki új játékokat. De én is csak olyanokat tudok feltenni, amiket valaki elkészített. Nyílván a népszerűbb játékokat csinálták meg online játszható formában. Majd próbálok kevésbé ismert játékok után is vadászni.


#2 marces
2008. május 20. 18:51

#1 klarix
2008. május 20. 13:43


Tisztelt szerkesztőség,amennyire megörvendtem az oldalnak - olyan nagy csalódást is okozott.Hogy miért?Mert ezek már unos untig "leszaladt" játékok. Hát ezen nincs mit tenni - felejteni kell őket.Valami új kéne.Balázs Klára
< előző     1   2     következő > 

BejelentkezésRegisztrálj most!

Ha elfelejtetted valamelyik belépési adatodat, akkor kattints ide!

SzavazásMi a véleményed?

Mennyire tetszik a TTT 2010-es arculata?

Nekünk számít a véleményed!
Szerinted milyen a TTT jelenlegi arculata? Mond el!
Irány az STH fórum »

Tudtad, hogy?érdekességek

A "tájfun" szó a kantoni "taj fun" kifejezésből származik, aminek jelentése: "erős szél".

BölcsességGondolkodj el rajtuk!

Azok élnek a legrosszabb szolgaságban, akik nem tudnak magukon uralkodni.
(Xenophon)

HumorNevess sokat!

Nem vagyok sznob. Kérdezzenek meg bárkit. Úgy értem, bárkit, aki számít.
(Simon Le Bon)

Díjak, elismerésekamire büszkék vagyunk

1. helyezés
Év honlapja 2007 díj: 1. helyezés

Kampányokcsatlakozz Te is!

Az okos ember NEM szemetel!

Nyerj a szelektív hulladékgyűjtéssel


 
 
(CC) 2004-2014 Titkos Tudás Tárháza — Szabó Gergő — Néhány jog fenntartva!