Oldalról

Története

A honlapot 2004. május 17-én töltöttem fel az internetre. Ezzel az volt a szándékom, hogy mások által is elérhetővé tegyem az általam addig összegyűjtött tudást. Eleinte csak cikkek alkották az akkori oldal tartalmát. Nemsokkal utána e-könyvek is kerültek fel, majd ezt követte a kép- és videó gyűjtemény, valamint az antikvárium lista. Azóta pedig számos új tartalommal (folyóiratok, rendezvények, agytorna, kampányok, stb.) bővült a honlap.

Az egyszerű, statikus oldalt először 2006. május 17-én váltottal fel egy új, dinamikus motorral rendelkező rendszer. Ezt 2006. augusztus 30-án cseréltem le egy még fejlettebb motorra, ami végül 2007. május 17-ig volt szolgálatban. Ezt 2014. november 17-én váltottam fel a saját fejlesztésű, Azurit nevű tartalomkezelő rendszerre.

A dizájn is sokat változott az idők folyamán. Kb. 7 kinézet csere volt az indulás óta. 2007. november 17-én egy teljesen új arculatot kapott a TTT, amit egy profi grafikus tervezett. Egyszerűbb, szebb és könnyebben átláthatóbb, mint az előzőek. 2014. november 17-én az egész arculatot lecseréltem egy a mai kornak megfelelő modern, mobil eszközökre is optimalizált dizájnra.

2007. december 12-én a weblap 1. helyezést ért el az "Év honlapja 2007" pályázaton, a Személyes kategóriában. Ez a díj nagy szakmai elismerést jelent a TTT-nek és személy szerint nekem is.

Célok

A fő célkitűzésem az oldallal, hogy ingyenesen és igényes keretek között tegyem elérhetővé a TUDÁST. Ezért bárki számára elérhetőek a gyűjtemények, aki érdeklődnek a múlt rejtélyei, a természetfeletti, a megmagyarázhatatlan dolgok, a nem hivatalos és el nem fogadott elméletek, az eltitkolt információk és a világ dolgai iránt.

Minden témakörhöz megpróbálok minél többféle anyagot feltenni (cikket, e-könyvet, képet, videót, stb.), hogy egy helyen lehessen megtalálni minden információt, ami az adott témához kapcsolódik. A "címkéken" keresztül pillanatok alatt meg lehet találni a kapcsolódó anyagokat is, így kevesebb időt kell a kereséssel tölteni.

Továbbá nagyon fontosnak tartom, hogy az oldal képviseljen bizonyos elveket, amiket fenn akarok tartani. Akkor hiteles valaki, ha hű tud maradni az elveihez. Az alábbiak jellemzik az oldal szellemiségét.

Elvek

Merj gondolkodni!
Horatius, római költő jegyezte le először ezt az alapgondolatot. A mai világban sokkal fontosabb megfogadnunk a tanácsát, mint ahogyan azt gondolnánk. Az oktatási rendszer, a média (TV, újság, stb.) mind azt sugallja, hogy fogadjunk el mindent kétkedés nélkül, ne gondolkodjunk. A gondolkodás képessége az, ami többek között megkülönböztet minket az állatvilágtól. A gondolkodás és a kreativítás segítségével jutottunk el idáig. Nem szabad pont ezt háttérbe szorítani vagy eldobni. Rengeteg információ ér minket nap, mint nap, ezért nem is lehet minden apróságon elgondolkodni, de muszáj legalább a számunkra fontos és a minket érintő dolgokon elgondolkoznunk, hogy így hozzunk megfelelő döntéseket, illetve megállapításokat. Mindenki merjen gondolkodni, senki se szégyellje a véleményét azért, mert különbözik a másokétól.

A tudás legyen szabad és hozzáférhető!
Nagyon fontos, hogy lehető legtöbb emberek által létrehozott szellemi termék szabad legyen. Mindenkit megillett az a tudás, amit eddig létrehozott, összegyűjtött az emberiség. Ennek az információ mennyiségnek szabadnak és bárki által hozzáférhetőnek kell lennie. Lényegesnek tartom, hogy egyszerűen, rövid időn belül és igényes keretek között lehessen hozzájutni ezen tudáshoz. A TTT céljának tekintem ezeknek a gondolatoknak a minél teljesebb megvalósítását és azt, hogy támogassam azon személyeket és szervezeteket, akik ezen elvek végrehajtásán dolgoznak.

Emberség!
Sajnos ez a szó egyre több embernek már nem jelent semmit. A mai világot folyamatosan emészti el a pénz és a kapzsiság. Ezért van, hogy sok cég vagy szervezett arra törekszik, hogy minél több pénz csaljon ki az emberekből hazugsággal, furfangos jogi úton, vagy törvényellenes módon. Ezen felül egyre kevesebb helyen nézik az embert emberszámba.

Zárszó

A TTT egy non-profit magán kezdeményezés. Soha nem a profit szerzés motivált, hanem az, hogy adjak valami hasznosat és értékeset az embereknek. Azt a minimális pénzt is, ami a honlap által befolyik, a TTT fenntartására és fejlesztésére költöm. Úgy gondolom, hogy ha nem lennének ehhez hasonló kezdeményezések, akkor a világ nem lenne ilyen jó. Ezért is szeretnék támogatni és kapcsolatokat kiépíteni a hozzám hasonló emberekkel.

Szabó Gergő
a TTT üzemeltetője

Szabó Gergő webfejlesztő
X
Regisztrálj most és mégtöbb e-könyv lehet a tiéd!         REGISZTRÁLOK
0