A rábeszélőgép

Ismertető

A két amerikai szerző világhírű szociálpszichológus. Tudományáguk azt kutatja: hogyan viselkedik az ember csapatban, csordában, kis és nagy közösségben, egyszóval: társadalomban. Aki ezt a könyvet elolvassa, az hatásosabban védekezhet a hirdetések agressziója ellen, amelyek bármit dicsőítenek a politikától a mosóporig.

A rábeszélőgép egyszerre szórakoztató olvasmány és közhasznú kézikönyv a meggyőzés mindennapos mesterségéről, annak elméletéről és gyakorlatáról; élvezetes stílusban, a témába vágó karikatúrákkal.

- Hogyan hirdessünk hatásosan? Hogyan védekezzünk a hatásos hirdetések ellen?
- Hogyan adjuk el a jó terméket? Hogyan adjuk el a rossz terméket? Hogyan álljunk ellen a kísértésnek, hogy megvegyük azokat a jó vagy rossz termékeket, amelyeket mindenáron ránk akarnak tukmálni?
- Hogyan tartsunk hatásos beszédeket értekezleteken, gyűléseken vagy akár családi körben? Hogyan ragaszkodjunk álláspontunkhoz az értekezleteken, gyűléseken vagy akár családi körben tartott hatásos beszédek ellenére?
- Hogyan vegyünk rá másokat olyasmire, ami eszük ágában se volna? Hogyan vegyük rá önmagunkat olyasmire, ami eszünk ágában se volna?
- Hogyan válhat a nevelés propagandává? Hogyan válhat a propaganda neveléssé?
- Hogyan manipulálhatjuk embertársainkat? Hogyan állhatunk ellen a manipulációnak és a manipulátoroknak?
- Hogyan növelhető egy politikus vagy egy párt hitelessége? Hogyan láthatunk át a politikusok és pártok hitelességét trükkökön?
- Hogyan használhatjuk ki az emberek bűntudatát, szorongásait és félelmeit? Hogyan hányhatunk fittyet a bűntudatunkat, szorongásainkat vagy félelmeinket kihasználókra?
- Hogyan szervezhetünk hatásos kampányt? Hogyan állhatunk ellen a hatásos kampánynak?

E könyv a fenti kérdésekre keresi (és gyakran találja meg) a válasz. A két amerikai szerző világhírű szociálpszichológus. Tudományáguk azt kutatja: hogyan viselkedik az ember csapatban, csordában, kis és nagy közösségben - egyszóval a társadalomban.

A könyv számos egyetemen és főiskolán ajánlott vagy kötelező olvasmány.

Anthony Pratkanis és Elliot Aronson: A rábeszélőgép

Adatlap

>
Szerző:
Anthony Pratkanis és Elliot Aronson
Kiadó:
AB OVO Kiadó
Cím:
A rábeszélőgép
Kiadás helye:
Budapest
ISBN:
963 7853 03 0
Kiadás ideje:
1992

Számít a véleményed!

Csak regisztrált és bejelentkezett tagok szólhatnak hozzá.

Eddigi hozzászólások

Legyél az első, aki elmondja a véleményét.

Szabó Gergő webfejlesztő
X
Regisztrálj most és mégtöbb e-könyv lehet a tiéd!         REGISZTRÁLOK
0