SpamCsapda

Bevezető

A kéretlen levelek és hirdetések ellen többféleképpen is lehet védekezni:
- A webes levelező programok többsége már automatikusan kiszűri a kéretlen leveleket, amiket aztán különraknak a többitől.
- A nagyobb forgalmú honlapokon már szinte kötelező jelleggel van a regisztrációnál vagy pl. a hozzászólási lehetőségnél egy biztonsági kód. Ez arra szolgál, hogy ne tudjon egy előre megírt program automatikusan regisztrálni vagy üzeneteket küldeni, mivel nem tudja kitölteni a biztonsági mezőt, így a rendszer nem engedi tovább. Viszont egy hús-vér ember már boldogul vele.

Ahhoz, hogy sikeresebb legyen a harc, mindenkinek tennie kell valamit. A további bekezdésekből megtudhatod, hogy Te mivel is segíthetsz.

Mit tehetek Én?

- Nyilvános helyeken (pl. fórum bejegyzésekben vagy vendégkönyvben) NE add meg az e-mail címed! Ha mégis feltétlenül szükség van rá, akkor csak is valami trükkös formában, mint pl. nevem[kukac]szolgaltato.hu. Ezzel elkerülheted, hogy felkerüljön a címed olyan címlistákra, amikre aztán a spamek mennek ki.
- NE add meg gyanús vagy nem megbízható honlapokon az e-mail címed! Inkább használj egy olyat, amit külön ilyen célokra regisztráltál (inkább erre menjenek a spamek, mint a sokszor használt címedre).

Van saját honlapod?

A lap alján felsorolt sok-sok e-mail cím mind véletlenszerűen előállított, nem létező postafiók. Amikor jön az e-mail címeket gyűjtő robot, akkor ezeket is bemásolja az adatbázisába. Így hamarabb fog betelni az adatbázisa, amiben ezáltal kevesebb valódi elérhetőség lesz. Így kevesebb embernek tud kéretlen levelet küldeni.

A lenti listának akkor van értelme, ha minél több spam robot megtalálja. És ebben Te is tudsz segíteni! Helyezd ki ennek az oldalnak a linkjét vagy egy kis képet a saját weblapodra. Ha ezzel támogatod a SpamCsapda kampányt, akkor kérlek írj nekem és én kihelyezem az oldalad linkjét a dicsőséglistára.

Hivatkozás:
<a href="http://tttweb.hu/kampanyok/spamcsapda" target="_blank" title="SpamCsapda">SpamCsapda</a>
SpamCsapda

Kép (80 x 15 képpont):
<a href="http://tttweb.hu/kampanyok/spamcsapda" target="_blank"><img src="http://tttweb.hu/fajlok/kampanyok/spamcsapda.png" width="80" height="15" border="0" alt="SpamCsapda" title="SpamCsapda" /></a>
SpamCsapda

Dicsőséglista

Számít a véleményed!

Csak regisztrált és bejelentkezett tagok szólhatnak hozzá.

Eddigi hozzászólások

#3
2008. máj. 27. 17:09
Megújítottam a rovatot. Remélem így még hasznosabb lett.
Akinek van honlapja, az csatlakozzon a kezdeményezéshez!
#2
2008. máj. 25. 0:33
Nagyon sokat sajnos nem tehetsz. Csak annyit, hogy nyilvános helyen (pl. fórum bejegyzésben, üzenőfalon) nem írod le az e-mail címed. Vagy pedig olyan formában, amit nem ismernek a címgyűjtő robotok (pl. így: nevem [kukac] levelem.hu).

A TTT-n én is hangsúlyt fektetek erre. Ahol lehet, nem jelenítem meg az e-mail címet (pl. a vendégkönyvben vagy az üzenőfalnál), ahol pedig muszáj, ott kódolva teszem.
#1
2008. máj. 24. 20:21
Ha nincs saját weblapod, akkor egyebet mit lehet tenni?

Sok-sok valótlan e-mail cím

Szabó Gergő webfejlesztő
X
Regisztrálj most és mégtöbb e-könyv lehet a tiéd!         REGISZTRÁLOK
0