Antikváriumok

A könyv még mindig a legfontosabb tudásszerzési eszköz. Ha szeretsz olvasni és keresel könyveket, akkor jó helyen jársz! Az alábbi listán megnézheted, hogy hol van hozzád legközelebb antikvárium. Jelenleg 136 üzletnek olvashatod itt a részletes adatait. A gyűjtemény folyamatosan frissül, ezért érdemes időnként visszalátogatnod.

Az antikvár könyvkereskedelem régi vagy használt kiadványok – könyvek, térképek, metszetek, ősnyomtatványok, kisnyomtatványok, kéziratok, zeneművek stb. – vételére és eladására specializálódott kereskedelmi ág. Az ezek eladására szakosodott kereskedés megnevezése antikvárium (a kereskedő antikvárius), de a magyar nyelv antikvárium szava gyakran jelöli általánosan is a régiségkereskedést. Az antikvár szó a latin antiqua szóból ered, amelynek jelentése: "régi".

Az ősnyomtatvány kategóriájába a könyvnyomtatás feltalálásától, azaz 1450-től az 1500. december 31-ig nyomtatott könyvek tartoznak. Ez a meghatározás az egész világon elfogadott. Egyes magyar bibliográfusok korábban az 1711-ig Magyarországon megjelent könyveket "magyar ősnyomtatványoknak" tekintették. Ennek elsődleges oka az volt, hogy az itthon 1500-ig megjelent nyomtatványok száma csekély. Az ismertető a Wikipédia oldalról származik.

Amennyiben szeretnéd kiemelni a boltodat vagy reklámot elhelyezni Magyarország legnagyobb online antikvárium listájában, akkor kattints ide és küldj üzenetet nekünk.
Szabó Gergő webfejlesztő
X
Regisztrálj most és mégtöbb e-könyv lehet a tiéd!         REGISZTRÁLOK
0